Descriere
O carte despre romantism, dragoste, conflicte în căsnicie, femeia casnică, rezolvarea problemelor legate de menopauză și despre crizele vârstei de mijloc în căsătorie.
Marea criză a omului contemporan este criza identității. Desigur, o să spuneți că omul de acum, împovărat de probleme și nesiguranță, aflat într-o goană permanentă pentru supraviețuire și îmbogățire, materialist în convingere și practică, este prea pragmatic pentru a se mai gândi și la trucuri psihologice. Cine mai are timp să mediteze la identitatea sa? Totuși, sub aparenta indiferență și sub masca satisfacțiilor materiale, se ghicește frământarea și chinul interior. Omul modern și-a pierdut sensul identității. Nu mai știe cine este și pentru ce trăiește. Mai mult, încearcă să înlocuiască rolul tradițional pe care l-a îndeplinit până acum cu altceva, mai modern, mai sofisticat, mai adaptat la tehnologizarea mereu crescândă a vieții contemporane. Dar, fundamental, omul începutului de mileniu trei nu se deosebește de străbunicul său care nu-și pierdea nopțile vizionând programele transmise prin satelit. Are aceleași nevoi și a fost creat pentru același scop. Confuzia și ignoranța în legătură cu rolul femeii și al bărbatului sunt vinovate, în mare măsură, de starea deplorabilă a multor familii contemporane, de erodarea moralității, de care toți ne plângem, dar puțini facem ceva, de numărul crescând al divorțurilor cu tot cortegiul de traume repercutat mai ales asupra copiilor.
Veți găsi în această carte subiecte fierbinți pentru majoritatea dintre noi. Autorul răspunde la multe întrebări puse de cititori referitoare la identitatea bărbatului și a femeii, la rolul tradițional al celor doi în zidirea căminului, la conflictele ce apar în familie, la homosexualitate și la vârsta de mijloc. Facem o referire specială la subiectul femeii casnice, un lux pentru majoritatea femeilor în contextul economic din țara noastră. Suntem de acord cu importanța covârșitoare a slujbei de mamă și credem că în cazul în care nu ar fi fost condiționată de considerente economice, dedicarea femeii în special acestui rol ar fi însemnat un progres real al societății românești. Nu știm în ce măsură se pot aplica ideile autorului în contextul nostru, dar nu putem să nu recunoaștem valoarea lor.
Sperăm ca această carte să fie utilă la clarificarea unora dintre dilemele omului modern și la sprijinirea familiei, singura în măsură să asigure supraviețuirea societății. Iată subiectele tratate în capitolele acestei cărți:
- Dragostea romantică.
- Conflictul în căsnicie.
- Femeia casnică.
- Unicitatea masculină și cea feminină.
- Semnificația masculinității.
- Viața sexuală a adulților .
- Rezolvarea problemelor legate de menopauză.
- La vârsta de mijloc și după…
Iată ce spune autorul, Dr. James Dobson despre toată activitatea sa legată de protejarea valorilor familiei, inclusiv cea publicistică:
Dacă am un motiv pentru ceea ce fac, atunci acesta este dorința mea de a pune la dispoziția familiei înțelepciunea eticii iudeo-creștine, acea înțelepciune tradițională pe care o avem de mii de ani.
Principiile nu s-au schimbat, ele sunt încă valabile. Mă refer la disciplină, dragoste, respect de sine, loialitate și fidelitate între soț și soție și devotamentul față de familie. Acestea nu sunt idei noi; niciodată nu am afirmat că am inventat ceva nou. Încrederea pe care o am în ideile pe care le susțin se întemeiază pe faptul că nu sunt eu inventatorul lor, ele au existat cu mult timp înainte de nașterea mea.
Despre autor
Dr. James Dobson este fondatorul organizației Focus on the Family, iar din 2010 fondatorul organizației Family Talk, prin care a inițiat și a contribuit la programe dedicate menținerii valorilor tradiționale ale familiei, programe transmise prin peste 1300 de stații de radio și televiziune.
A fost membru al comitetelor de consilieri ai președintelui și ai procurorului general al S.U.A. și este autorul mai multor cărți de succes dintre care în limba română s-au publicat: Armonia în Familie, Căsătoria: împlinire sau frustrare, Creșterea copiilor, Copilul îndărătnic, Viața pe marginea prăpastiei, Băieții – cum să-i creștem?, Îndrăznește să disciplinezi și Pregătirea pentru adolescență.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.